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Nera dei Baisi, A Red Wine That Deserves More Fame

January 24, 2024 in Tastings

Today, I wish to recommend an almost unknown, almost unobtainable wine, produced in very limited quantities but so good that it is worth some effort to get it.

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Tags: Albino Armani, Nera dei Baisi, Valdadige, Camaiola, Vitrarolo
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Bardolino vineyards with the Lake of Garda view (Ph. credits: P.Giagulli)

7 Wine Trends in 2024 And Where To Find/ Experience Them

January 12, 2024 in Topic Of The Day

In a recent article, the wine expert Felicity Carter - one of the most experienced and skilled wine writers I have worked with - lists seven wine trends in 2024 that every wine professional should care about. Here they are:

  1. The collapse of the boundaries

  2. Cans

  3. Low and no-alcohol wines

  4. White wines are supplanting reds

  5. But big, bold reds are still strong

  6. Wine Tourism

  7. Health

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Tags: Felicity Carter, 2024, wine trends, Italian wines, Verona, Soave, valpolicella, Bardolino, Custoza, Monti Lessini Durello, Amarone della Valpolicella, Ripasso, sparkling wine, Charmat method, Classic method, Champagne, wine tourism, health, Mediterranean diet
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Nanfrè, the fresh Valpolicella by Castagnedi producers.

Nanfrè, a Valpolicella wine you should give a try

January 05, 2024 in Tastings

New Year, everyone!

Let's start a new cycle of days with a Valpolicella (the fresh version).

Many people - wrongly, IMHO - underestimate or neglect this wine; actually, it is one of the most important wines in the Valpolicella production area.

The reasons are 3 (at least):

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Tags: Valpolicella, Castagnedi, Tenuta Sant'Antonio, Valpolicella Superiore, glass cork, screw cap
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Perché VinoPigro?

Perché il vino è un prodotto della natura. E la natura ha i suoi tempi. Non i nostri, sempre così affannati, nevrotici, insufficienti. Per fare un grande vino ci vuole tempo, per fare un bambino ci vuole tempo, per fare del pane (quello buono) ci vuole tempo, tempo... e tranquillità. Anche per scrivere ci vuole tempo, perciò non pensiate di trovare nuovi post ogni santo giorno. Prendetevi tempo per leggere queste pagine. E lasciatene un po’ anche a me: ad essere pigro non c’è solo il vino.


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